תפריט נגישות

רס"ן אלירז פרץ ז"ל

פרידה משנה א' - תשנ"ח


מכתב שכתב אלירז פרץ לעצמו בעיפרון, בהיותו בן 19, בסוף השנה הראשונה במכינה הקדם צבאית בעצמונה. הכותרת היא 'פרידה משנה א' - תשנ"ח'".
הדבר שהוא בין הקשים ביותר שיש, הוא לזכור מי אנחנו ומה אנחנו. זה יישמע לכם מוזר, אבל אנחנו יכולים לקום בבוקר ולשכוח. לשכוח את מי אנחנו ולשכוח למה קמנו. זו לדעתי העבודה הקשה ביותר שיש, כי כשאנחנו שוכחים מי ומה אנחנו התוצאות הן שאנחנו מתחילים לטחון מים, להתבאס, לאבד עניין בחיים, לבזבז כוחות, להתעייף, לרוץ סביב עצמנו, ואז אנחנו מתברברים, מאבדים כיוון ומתחילים לחיות בדמיונות.
בסופו של דבר אנחנו מפסיקים לחיות את החיים שלנו והופכים לרובוטים חיים, חיים של אנשים אחרים, מחשבות אחרות, בקיצור, אנחנו לא חיים. למה דבר כזה קורה? משתי סיבות: אנחנו לא זוכרים את מי ואת המה. מי - זה הכלים, כלי העבודה שניתנו לנו במתנה בלידתנו ואלה שרכשנו במהלך חיינו. מה - זו המהות של החיים שלנו, הדבר שהוא מרכז חיינו, שכל כישרונותינו ויכולותינו צריכים להיות רתומים אליו.
למשל - נשק לא מאופס, מלוכלך, ישן, חלוד ובלי נוקר. כדי שהכלי הזה יירה צריך לנקות אותו, לאפס, להסיר את החלודה, לשמן ולשים לו נוקר. אותו דבר אנחנו. דבר ראשון צריכים להתנקות, להסיר את הלכלוך, את השטויות שדבקו בנו. וכמו בנשק, בהמשך צריך להסיר את החלודה - לרדת לפינות הכי חשוכות, לעשות חשבון נפש ולהסיר כל מכשול שבא ממנו או מסביבתנו. צריך לשמן - לתת את האפשרות לזרום עם המידות, עם ההחלטות שהחלטנו, ושלא יהיו לנו מעצורים. צריך לאפס - להתמקד במה שעכשיו צריך, שתמיד נהיה מוכנים למה שצריך לעשות.
ובסוף, לשים נוקר - זה האומץ לעשות את מה שהחלטנו בחדות ובעוצמה. ואז אנחנו מוכנים... להיות בנים לאומה הישראלית, היהודית, בכל תחום, בכל מצב, מאז ועד עולם. בירור הזהות הזה נותן לנו מרץ, חשק ורצון לחיות, נותן משמעות לחיים שלנו, נותן לנו לחיות את מה שאנחנו באמת, ולא את מה שמכתיבים לנו את חושבים עלינו. זו משימה קשה אבל אנחנו בכיוון. נמשיך, נשנס מותניים, נתנקה ונסיר מעלינו את המכשולים והמחסומים. דרך זה נבין גם מה הכיוון, מהי המגמה שאליה אנחנו שואפים. בשם ה' נעשה ונצליח, אלירז'".

בניית אתרים: לוגו חברת תבונה